2017-11-30

H.M. Konung Carl XVI Gustaf besökte igår Immunovia med IVA Kungliga Teknikresa

LUND ― IVA Kungliga Teknikresa med hedersgästen H.M. Konung Carl XVI Gustaf besökte igår, den 29 november 2017, CREATE Health Cancer Center och fyra av de mest innovativa företagen på Medicon Village. Delegationen bestående av framträdande politiker och industriella ledare inkluderade Skånes landshövding Anneli Hulthén såväl som VD för Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, prof. Tuula Teeri. Leif Johansson, Preses för IVA, ledde delegationen.

H.M. Konung Carl XVI Gustaf och delegationen introducerades för världsledande forskning och innovationer av värd prof. Carl Borrebaeck. Det framgångsrika konceptet Medicon Village, där innovation sprungen ur akademisk forskning når patienter genom bolag, presenterades av Mats Leifland och Mats Paulsson.

Fyra utvalda bolag fick presentera sina banbrytande och innovativa teknologier: Alligator Biosciences, Senzagen, Saga Diagnostics och Immunovia, vilka som avslut för besöket demonstrerade sin produkt IMMray PanCan-d.

Mats Grahn, VD för Immunovia kommenterade: ”Vi är glada över att ha fått ta emot ett så förnämligt besök. Utöver det är vi tacksamma över möjligheten att få visa vår toppmoderna teknologi för H.M Konung Carl XVI Gustaf och den framstående delegationen”. (https://www.mediconvillage.se/sv/hm-konung-carl-xvi-gustaf-besoker-create-health)


För mer information, vänligen kontakta:
Mats Grahn
VD, Immunovia
Tel.: +46-70-5320230
Email: mats.grahn@immunovia.com


Om Immunovia

Immunovia AB grundades 2007 av forskare från Institutionen för immunteknologi vid Lunds universitet och CREATE Health, strategiskt centrum för translationell cancerforskning i Lund, Sverige. Immunovias strategi är att analysera den uppsjö av information som finns i blodet och översätta den till kliniskt användbara verktyg för att diagnostisera komplexa sjukdomar så som cancer, tidigare och mer exakt än vad som tidigare varit möjligt. Immunovias centrala teknologiplattform, IMMray™, baseras på analys av mikroarrayer av biomarkörantikroppar. Företaget utför nu kliniska valideringsstudier för kommersialisering av IMMray™ PanCan-d, som kan bli det första blodbaserade testet för tidig diagnos av pankreascancer. I början av 2016, initierade företaget ett program med fokus på diagnos, prognos och terapimonitorering av autoimmuna sjukdomar. Det första testet från detta program, IMMray™ SLE-d, som är en biomarkörsignatur framtagen för differentialdiagnos av lupus utvärderas och valideras nu. (Källa: www.immunovia.com)

Immunovias aktier (IMMNOV) är noterad på Nasdaq Stockholm First North med Wildeco som bolagets Certified Adviser. För mer information, vänligen besök www.immunovia.com.